Burta nu stie carte

Autor: Mihnea Vasiliu

Daca ai drum pe la Sebes si ti-e foame, si daca nu esti genul care mananca salate si bea apa plata cu lamaie, trebuie sa dai un ocol pina la carciuma lui Simi.

“La Simi” este in satul Petresti, primul sat pe drumul Sebes – Novaci, si sta ascunsa pe o strada laturalinca (Strada Saseasca).

Localul este un monument al kitchului absolut (tricolorul atarna peste tot, inclusiv la WC etc) dar mancarea te darama , la propriu si la figurat. Felurile grele, ardelenesti, pleaca de la gustarile reci cu slana, ceapa rosie,branza si citeva feluri de carnat, trec prin ciorbele de ardei umplut, fasole si burta, ultima avind faima de a fi cea mai buna din Romania. Continua apoi, daca n-ai murit inca, cu snitzelul motesc (un fel de Cordon bleu tunat  – are si carnati, pe linga continutul de cascaval, sunca, etc), iahnia de fasole cu carnati sau tochitura cu mamaliguta si se incheie apoteotic cu deserturi la fel de grele: cremesul (cremsnit) si dobos- tortul.

O masa de doua persoane, cu antreu, ciorbe, felul doi , desert, cafele si apa mineral te costa spre 75 de RON…dar trebuie sa fii profesionist ca sa mananaci tot ce am descris mai sus. Sunt sanse mari ca dupa antreu si ciorba sa abandonezi lupta si sa te cauti de Colebil.

Cum ajungi: din Sebes o iei pe drumul 67C (Transalpina)  spre Sugag/Novaci dar nu mergi decit citiva kilometrii pina in primul sat, Petresti.

Nu exista niciun indicator catre La Simi deci trebuie sa cauti Strada Saseasca, ultima la dreapta inaintea singurului pod din comuna.


[wp_geo_map]

0
Comentarii
Leave a Comment