Satul Prunilor pe un Deal Frumos

Autor: Sorin Enache

E aproape o minune  sa gasesti la 90 de minute de Bucuresti un loc la poalele muntilor, izolat, imprevizibil,  care sa asigure  calitate, intimitate,  priveliste frumoasa , mancare buna . Iar daca exista , ea va fi identificata si cotropita repede de bucurestenii  cu GPS  care fac gratare interminabile ascultand Fuego la maxim. Si totusi ea, minunea, exista:  tocmai am gasit o locatie care are sanse mari sa reziste macelului.  Asta si pentru  ca e un proiect al lui Nick Ratiu si dezvoltat de unul din oamenii cu o contributie importanta in cresterea brandului Radio Guerrilla, Calin Husar. Dar si pentru  ca nu e pe Valea Prahovei.

Locul se numeste Satul Prunilor, se afla pe drumul Targoviste – Sinaia, langa Pietrosita. Din soseaua principala se urca la stanga 3-4 km,  catre satul Dealul Frumos, iar pe culmea dealului faceti din nou la stanga 500 m. Sunt indicatoare,  e relativ  simplu de ajuns. Proiectul de arhitectura este de inspiratie locala si consta din 7 vile identice fiecare cu cate 3 dormitoare (fiecare cu baia lui), living room super spatios  si open kitchen, terasa cu masa, scaune si gratar, wi-fi, TV. Cladirile sunt la distante decente unele de altele incat sa nu fiti deranjati de ceilalti.  Intr-o cladire separata este amenajat un restaurant spatios,  aprovizionat, pe cat posibil, cu produse locale din satele vecine. Meniul este traditional, gatit dupa principiile bucatariei slow food.  De asemenea,  toti cei care lucreaza aici sunt ori din  Dealul Frumos ori din Pietrosita. Se poate spune ca Satul Prunilor  incearca sa fie si un business al comunitatii locale, asa ca banii dumneavoastra nu vor ajunge integral la Metro sau Carrefour.

Locatia este bine plasata pt cei care vor sa faca drumetii in Bucegi  si cei (foarte putini:))  care vor sa mearga in Leaota.   Din Moroieni drumul judetean 704 urca spre Pestera , dar mult mai aproape puteti ajunge la lacurile si cabanele Scropoasa si Zanoaga.  O alta optiune intersanta este mountain-biking-ul.  Pasionatii de off-road pot de asemenea sa isi chinuie vehiculele pe numeroasele drumuri forestiere  groaznice  care urca in platoul Leaota din Runcu, Brebu sau Pucheni. La cerere exista un ghid pentru alpinism, puteti face parapanta, tir cu arcul , plimbari cu nelipsitele ATV-uri.

O atractie mai neobisnuita , dar relevanta pentru cinefili ar fi vecinatatea satului Glod ( la iesirea din Moroieni catre Sinaia). Este locul in care s-au filmat scenele din Borat cu satul lui natal. care au starnit ulterior ceva controverse. Adica dupa ce au primit 4 euro de persoana ca sa faca figuratie, dar nu s-au dezmeticit sa intrebe ceva despre film,  localnicii  s-au gandit  mai tarziu ca au fost pusi intr-o lumina proasta nemeritata. Cel mai bine e sa treceti pe acolo sa va dati singuri raspunsul 🙂

 

Ce face Satul Prunilor deosebit

Confortul si calitatea  cazarii. Apropierea de Bucuresti. Asezarea pe coama dealului si privelistea superba asupra Bucegilor si Leaotei.

Ce trebuie sa stiti

Pentru a merge in weekend trebuie rezervat din timp.  Pozitia destul de izolata face necesara o masina 4×4  iarna. Pentru accesarea traseelor montane din inima Bucegilor aveti de mers cu masina  aproximativ o ora pana in zona Padina.

 

Numar camere:
7
Preturi:
In cursul saptamanii: 294 RON/vila/noapte si 134 RON/camera/noapte
In weekend : 522 RON/vila/noapte si 224 RON/camera/noapte
Cum ajung:
Soseaua Targoviste-Sinaia, La intrarea in Pietrosita veti observa un panou mare care indica directia catre stanga . Urcati circa 3 km pe asfalt si, pe culmea dealului, vedeti un alt panou care va trimite din nou la stanga. Parcurgeti 500 m pe un drum de pietris.
In camere:
baie cu dus
televizor
incalzire centrala
wifi
Altele:
bucatarie echipata complet
living room cu tv
gradina/terasa
barbeque
restaurant
se accepta animale
plata cu card
restaurant
sala de conferinte
Adresa:
Sat Dealu Frumos, comuna Pietrosita
Telefon:
+40(0)372715777 ; +40(0)726704042
Email:
rezervari@satulprunilor.ro
Deschis:
tot anul
Copii:
da
Animale de companie:
da
Plata cu cardul:
Da
Masa:
La restaurantul complexului sau in vila.
0
Comentarii
Leave a Comment