Poem Boem, vilă cu dichis

Autor: Monica Cismaru

De nenumărate ori m-a purtat drumul la Sinaia, dar nu ştiu cum s-a făcut că niciodată n-am fost pe la Cumpătu, „cartierul” în care se ajunge după ce faci la dreapta, imediat după ce treci  de gară. “Cartierul” e de fapt o înşiruire de vile cochete, case boiereşti ai căror proprietari s-au îngrijit ca acestea să nu -şi piardă strălucirea de odinioară.

Una dintre vile este Poem Boem, veche de aproape 100 de ani, care, după preluarea de la foştii moştenitori de către actualului proprietar, a fost amenajată pentru circuitul turistic. În ciuda trecerii timpului şi a istoricului sau, care a implicat şi o naţionalizare, casa a fost bine întreţinută şi renovată, dar fără sa i se afecteze în vreun fel stilul, farmecul.

Poem Boem a fost ridicată în 1927 de arhitectul Toma T. Tomescu pentru soţia sa şi arată ca un mic castel în stil clasic românesc. Spre deosebire de exterior, interiorul este eclectic – diningul, sufrageria şi cele două dormitoare sunt inspirate din stilul „cottage” englezesc, dar apartamentul de la demisol e decorat cu mobilă şi alte elemente pur româneşti de casă boierească – sunt carpete pe pereţi şi un pat din lemn masiv. Casa dispune de opt locuri, iar oaspeţii pot veni în grup şi s-o ocupe integral sau în perechi, cu rezervare în prealabil. Familile cu copii sunt binevenite, sus mansarda fiind amenajată parca în acest scop – e spaţioasa şi luminoasă. Dormitoarele au băi proprii, iar apartamentul de la demisol, format dintr-o mică sufragerie, dormitor şi baie, oferă intimitatea celor care o caută. Aş spune ca vila nu se adresează neapărat celor care vin la munte pentru activităţile sportive, asta nu înseamnă ca exclude vreo categorie de turişti, dar te imbie la contemplare, mai degrabă. Ţi-ar plăcea să bei cafeaua pe terasa de la etajul unu, de unde poţi admira în linişte munţii, sau poţi să joci canastă la măsuţa din fier forjat din curte, unde susură şi-un izvor. E un loc liniştit, cochet, dichisit.

Cei care vin aici se pot autogospodări, bucătărioara e dotată cu tot ce trebuie, dar dacă n-au chef de făcut mâncare, pot merge la restaurantul Kuib din apropiere sau pot comanda mancarea chiar la vilă. Meniurile sunt puse la dispoziţie, iar clienţii beneficiază şi de-o reducere în baza parteneriatului dintre cele două amplasamente.

N-are rost să enumăr aici toate atracţiile turistice din Sinaia, sunt binecunoscute, dar să nu uitaţi că, la o aruncătura de băţ, e casa memorială George Enescu, unde compozitorul şi-a petrecut o bună perioadă din viaţă. Casa Luminiş e deschisă vizitelor de marţi până duminică, între orele 10-17, iar biletul la preţ întreg costă doar 6 lei. Vizita e foarte agreabilă, garantat.

Pe scurt, Poem Boem e o vilă cochetă, cu dining, sufragerie cu şemineu, două dormitoare cu băi proprii, mansarda amenajată, cu baie, apartament la demisol cu dormitor şi cameră de zi, baie, terasa la etaj şi curte spaţioasă. În sezonul rece, cei mai mulţi turişti preferă să vină aici în weekend, dar primăvara şi vara se ocupă şi cu săptămâna. Preţurile? Intre 200 si 300 de euro pe noapte pentru întreaga vilă, minimum două nopţi de ocupare, maximum opt persoane. Se oferă reducere dacă vila e închiriată mai mult de cinci nopţi.

 

Numar camere:
4
Preturi:
200-300 de euro pe noapte, minimum două nopţi închiriate
Cum ajung:
Sinaia, imediat după gară se face un drum la dreapta, indicator Cumpătu, se trece pe sun un pod de cale ferată şi se intra pe strada Cumpătu.
In camere:
Internet wi-fi, tv cablu, telefon, catering, serviciu de cameră, spălătorie, bucătărie utilată.
Altele:
În apropiere e şi restaurantul Kuib, unde clienţii Poem Boem pot merge pentru a lua masa.
Adresa:
Sinaia, str. Cumpătu, nr. 22
Telefon:
40 723 34 71 03; 40 722 68 79 36
Email:
villa@poemboem.com; rurban@poemboem.com
Deschis:
non-stop
Copii:
Da
Plata cu cardul:
Da
Masa:
Comanda catering restaurant Kuib
0
Comentarii
Leave a Comment