Conacul Urlăţeanu

Autor: Monica Cismaru

Conacul Urlateanu se află pe acelaşi drum al vinului care cuprinde şi Urlaţiul şi este amplasat strategic pe vârful unei coline, ca şi Conacul dintre Vii.

Conacul a fost ridict la 1922 de boierul Urlăţeanu şi preluat în 1998 de compania Cramele Halewood, care îl exploateză astăzi în scop turistic. Deocamdată, poate găzdui evenimente de o zi, care nu necesită cazare, pentru că încă nu sunt amenajate camerele care să adăpostească turiştii peste noapte. Nişte iţe juridice în care au fost implicaţi şi foştii moştenitori nu au permis încă o astfel de amenajare, dar, în viitorul apropiat, Conacul Urlăţeanu va avea şi utilitatea de hotel.

Conacul se află într-o stare de întreţinere foarte bună şi care are în interior câteva piese de mobilier originale, care întreţin atmosfera boierească. Cum intri,  în dreapta se află un dining imens, care poate găzdui o masă de aproximativ 60 de persoane.

De asemenea, are şi o crama bogată, cum altfel, dacă aparţine domeniului Halewood, producător de vin, iar orice eveniment presupune şi o degustare şi poţi pleca acasă cu cateva sticle de vin bun. Vizitele se pot organiza dacă e un grup de minimum 6 persoane, cu rezervare în prealabil. Dacă nu veniţi pentru un eveniment şi suntetţi simpli vizitatori, e bine să anunţaţi înainte. Uşa e deschisă pentru degustări.

Preturi:
În funcţie de numărul de persoane
Cum ajung:
Cum intri în Urlaţi, primul drum la dreapta
Adresa:
Strada Mărunţişului nr.2, Urlaţi, Jud.Prahova
Telefon:
+40 244 271 504
Email:
urlati@halewood.com.ro
Deschis:
Cu rezervare
Plata cu cardul:
Da
Masa:
Cu rezervare
0
Comentarii
Leave a Comment