Casa Vlăsia – La ţară, lângă Bucureşti

Autor: Monica Cismaru

Dacă sunteţi nostalgici după vacanţele la ţară, dar nu mai aveţi unde să mergeţi si casa bunicilor e prea departe, daţi o fugă la Casa Vlăsia. E o variantă bună de petrecere a unui weekend la aer curat pentru cei care vor să evite eternele şi superaglomeratele staţiuni de pe Valea Prahovei si nu mai au puterea să petreacă trei ore în trafic cu maşina.

Vă ia 10 minute să ajungeţi acolo,odată ce intraţi pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Ieşiţi pe singura variantă, Ghermăneşti- Snagov, intraţi pe un drum de ţară, iar după aproximativ 500 de metri se va vedea conacul Vlăsia. Eu nu mă aşteptam să fie atât de mare! Văzusem fotografiile de prezentare pe internet, dar casa e enormă! Asta nu înseamnă că e şi de gust îndoielnic sau că proprietarii ar suferi de megalomanie, din contră.Sunt oameni cu gust, cu experienţă în imbobiliare şi arhitectură. Casa Vlăsia e o afacere de familie şi ridicată din fonduri proprii. Proprietatea înseamnă 35 de hectare, dintre care 2 hectare sunt acoperite cu viţă de vie, iar 3 hectare – cu livadă de meri, peri, caişi, cireşi, vişini, nectarini, piersici, pruni. Pe lângă toate acestea, au culturi de cereale, floarea-soarelui, legume şi fermă de animale.

Conacul, în afară de amplasare şi design, se remarcă şi prin faptul că functionează pe principii eco – de la centrala cu lemne, la creşterea plantelor şi a animalelor in acest „spirit“. Totul se reciclează, nimic nu se pierde. Iar preparatele servite la restaurant sunt din producţia proprie. Am gustat si eu din zacusca, salata de vinete şi fasolea bătută făcute-n casă şi- am rămas cu gândul la ele! De asemenea, murăturile, dulceţurile, în curând şi pâinea – sunt „de casă“.

Proprietarii, ardeleni, au gândit iniţial acest loc ca un proiect imobiliar, dar, din cauza crizei, au renunţat şi l-au transformat în ceea ce este astăzi. Un conac la o aruncătură de băţ de Bucureşti, unde, pe imensul diomeniu, te poţi plimba cu bicicleta, poţi juca tenis, fotbal, volei, poţi targe cu arcul (cu programare)sau pescui în lacul artificial. Aş vrea să revin şi să văd locul înverzit! Pentru ca mi-a furat ochii chiar şi-aşa, în plină iarnă. M-a amuzat că, pe lângă animalele şi păsările crescute pentru carne şi lapte – găini, gâşte, porci, vaci, capre, au şi doi măgăruşi, favoriţii copiilor.

Domeniul a fost amenajat de un peisagist francez, care a imaginat si un amfiteatru verde cu cupolă vie din salcie şi cred că, atunci când vine sezonul cald, e spectaculos. Seminţele legumelor – roşiile, fasolea verde, fasolea boabe, varza, cartofii mov – sunt atent selecţionate, iar unele sunt luate de la Suceava, de la banca de gene.

Bucatarul e şcolit prin Elveţia, dar aici face preparate tradiţionale românesti cu diverse „accente“. În ziua în care vizitat conacul, specialitatea bucătarului era piept de gâscă confiat, servit cu sos de afine, cognac şi citrice (35 de lei) dar meniul se schimbă periodic, aşa cum îi stă bine unui local care se respectă. Luati un pranz de duminică acolo odată, o să vă placă!

La fel de atent gândită e si crama, a cărei selecţie e făcută făcută de un somelier şi care are un element de unicitate – e singura cramă din ţară a cărei umiditate e asigurata natural printr-un puţ special construit.

Pe cât posibil, proprietarii au încercat să mobileze si să amenajeze conacul cu produse fabricate la noi în ţară- de la perdele, la prosoape si lenjerie de pat, mobilier, au căutat producători români.

Conacul a fost inaugurat în luna august, anul acesta şi îşi aşteaptă oaspeţii. Încă se pun la punct anumite detalii, vor veni cu oferte speciale de weekend pentru bucureşteni, vor să organizeze o tabără de nutriţie pentru copii şi multe altele. Deocamdată, cei mai mulţi clienţi vin din zona corporate.

Dacă vreţi să petreceţi revelionul la Casa Vlăsia, oferta e de 149 de euro/pers.,masa festivă, o noapte cazare şi mic-dejun.

Ce face Casa Vlăsia deosebită

Conac eco, cu fermă şi culturi proprii, amplasarea foarte aproape de Bucureşti

 

Numar camere:
34
Preturi:
249 lei camera dubla
Cum ajung:
Autostrada Bucuresti-Ploiesti, iesirea Snagov-Ghermanesti
In camere:
TV
Adresa:
Adresa: Şoseaua Codrii Vlăsiei nr.2,
Telefon:
0741.069.069
Email:
contact@casavlasia.ro
Copii:
Da
Plata cu cardul:
Da
Masa:
Mic dejun, pranz, cina
0
Comentarii
Leave a Comment