City break : Alba Iulia, orasul renascut

Autor: Mihnea Vasiliu

Ati fost in ultima vreme (sau vreodata) in Alba Iulia? Daca raspunsul e “Nu”, e cazul sa va rezervati un weekend pentru acest oras renascut al Transilvaniei. Ultimii ani au fost anii de glorie ai Sibiului, Sighisoarei si, intr-o oarecare masura, ai Brasovului.

Dupa incheirea lucrarilor de restaurare a cetatii habsburgice, la inceputul lui 2013, Alba intra fara probleme in circuitul celor mai frumoase orase- cetate din Romania, o combinatie miniaturala de Vienna si Praga.

Turistic,locul este speculat la maxim si cu bun gust : prin oras patruleaza, pe lipitzani negri, soldati in costume de secol XVIII, la ore fixe se intimpla ceremonialul schimbarii garzii, descoratiunile stradale au aer vienez.

Trebuie neaparat sa mergi in “turul celor trei fortificatii” (15 lei de caciula), un itinerar pietonal intre cele doua rinduri de ziduri ale cetatii. Vei gasi o fericita alternanta de obiective istorice (celula unde a fost intemnitat Horea, esafodul unde a fost tras pe roata) si cafenele – restaurant ascunse in cotloanele dintre ziduri (unde, by the way, mananci cu 50 de lei de pereche, mai mult decit decent…)

5.00 avg. rating (99% score) - 7 votes
Locuri de cazare recomandate

La Maison de Caroline Alba Iulia

Mai mult...

Un boutique hotel cu 13 camere de nota opt, sa zicem, dar bine pozitionat pentru a vizita cetatea Alba Iulia. E linistit, curat, mancarea e “corecta” fara sa fie spectaculoasa,personalul e politicos. Dar nu are aer conditionat si mobilierul, desi nou, e cam pe genul “casa de odihna a aparatului de

0
Comentarii